Prim.dr.sc. Miodrag Lacić održao pozivno predavanje na XI Svjetskom kongresu nuklearne medicine i biologije.
logo
Rezervacije:
01 2444 414
 • Slider img DR Lacic 1
  O poliklinici VIDEO
  Poliklinika Lacić je privatna zdravstvena ustanova koja pruža široki spektar specijalističkih i subspecijalističkih medicinskih usluga.
 • Slider img DR Lacic
  Centar za ŠTITNJAČU
  Bolesti i poremećaji rada štitnjače su vrlo čest zdravstveni problem suvremena čovjeka.
 • ginekologija4D
  Ginekologija
  Ginekologija je medicinska specijalizacija koja se bavi dijagnosticiranjem i liječenjem bolesti ženskog reproduktivnog sustava.
 • Slider 8
  Kardiologija
  U sklopu Centra za bolesti srca i krvnih žila Poliklinike Lacić može se učiniti kompletna neinvazivna subspecijalistička obrada srca i krvnih žila.
 • Slider 6
  Gastroentereologija
  Gastroenterologija je subspecijalizacija interne medicine koja se bavi otkrivanjem i liječenjem bolesti probavnog trakta.
 • Slider 5
  Centar za vene
  Proširene površinske vene su krvne žile koje su izgubile svoju fiziološku funkciju drenaže venske krvi iz nogu prema srcu.
 • Slider 2
  Scintigrafije
  Scintigrafije su funkcionalne pretrage pomoću kojih procjenjujemo rad organa.

Ova poznata turistička destinacija na meksičkim obalama karipskog mora, koje je nekada nastanjivala civilizacija Maya – Riviera Maya, i neposrednoj blizini jednog od sedam svjetskih čuda (Chichen Itza), ugostila je i dva pridružena kongresa: XXIV Kongres nuklearne medicine zemalja Latinske Amerike (XXIV Congres of ALASBIMN), te III Kongres nuklearne medicine Meksika (III Congreso de la Federacion Mexicana de Medicina Nuclear e Imagen Molecular). Na kongresu su predstavljena najnovija znanstvena i klinička istraživanja iz područja nuklearne medicine i biologije, a dominirale su teme iz nuklearne onkologije, nuklearne kardiologije i naravno štitnjače.


Na poziv znanstvenog i organizacijskog odbora XI Svjetskog kongresa nuklearne medicine i biologije na čelu sa predsjedavajućim: Prof. Enrique Estrada Lobato M.D. President of the World Federation of Nuclear Medicine and Biology 2010 – 2014; Ravnatelj Poliklinike Lacić: Prim.dr.sc. Miodrag Lacić, dr.med., specijalist nuklearne medicine, održao je pozivno predavanje na temu: “Immunoscintigraphy (radioimmunodetection) with Tc-99m labelled anti-CEA monoclonal antybody and anti-CEA fragments in evaluation of patients with colorectal carcinoma”.

Primarius Lacić, kao glavni istraživač, prezentirao je svoja osobna iskustva kao i rezultate dviju, na ovim prostorima pionirskih, znanstvenih studija iz područja nuklearne onkologije, odnosno “in vivo” imunoscintigrafske dijagnostike kolorektalnog karcinoma. U prvoj studiji su korištena cijela (intaktna) monoklonalna anti-CEA antitijela, dok su u potonjoj studiji korištene manje molekule tj, dijelovi antitijela ili fragmenti u procjeni proširenosti bolesti. Samo predavanje u trajanju od 30 minuta pobudilo je respektabilan interes auditorija koji je rezultirao potonjom sadržajnom znanstvenom raspravom.

Primarius Lacić, kao jedini aktivni sudionik ovog svjetskog konresa iz Hrvatske, bio je angažiran i kao predsjedavajući (chairman) na jednoj od znanstvenik sjednica (session) iz područja nuklearne onkologiji. 

Slijedeći, XII Svjetski kongres nuklearne medicine i biologije (XII Congress of World Federation of Nuclear Medicine and Biology) biti će održan od 20.-24. travnja 2018. u Melburne, Australia.

KONTAKT

Poliklinika Lacić
Bukovačka cesta 238
10000 Zagreb, Hrvatska

Radno vrijeme: PON - PET od 8h do 20h

OIB:47336386576
Žiro račun:HR8623600001102055398

 

TELEFON:
+385(0)1 2444 - 414
+385(0)1 2336 - 555

 

FAX:
+385(0)1 2444 - 412

 

NAŠA LOKACIJA